RSS

HELPING HANDS FOR FIFA 12 LIGA MALAYSIA PATCH SEASON 2012 NEEDED

18 Dec

I’m looking for more collaborator/helper/staff for the next project of MSL4FIFA12 season 2012.

Kit graphic maker/designer - Expertise of angelvsevil, but others are all welcome. You can take the opportunity to design a new fantasy kits for use in Liga FAM and Liga Nasional since all the team using any brands. For examples I have introduce my fantasy brand ‘mspatcher’ and kits design in a few teams in that league.

Overlay designer - player list, scoreboard etc. If it’s good, it’ll show off the game

ADBOARD design – STRICTLY for myself, mslpatcher.

Minifaces/HEADS - EACH MAJOR TEAM, or all Liga Super and Liga Perdana team. I can teach you how to do this

CM News pictures - For other team other than SELANGOR, TERENGGANU, KELANTAN AND SABAH. I can teach you how to do this. I want to have all 28 teams have their own story pictures in tournament mode and career mode.

Look for my patch and check FIFA 12\Game\data\ui\artAssets\cmnews.

The filename have simple format, nw_100001_0_1.big being that, nw_[teamid]_X_Y.Big

X – value 0,1,2 : standard, positif attitude, negatif attitude/including sadness

Y – value from 1 up to I don’t know. The highest in database are 18. Y means number of pictures to use.

So imagine, Perak, or Perlis, Negeri Sembilan, Johor FC or other teams having their own story pictures. Wouldn’t it be nice.

CHANTS MP3 pack. Make it and I’ll use it.

Others that I will announce later.

THANK YOU FOR YOUR SUPPORT.

Leave you contact name below if you know you can helps me/us.

 

ADDITIONAL NOTES ON NEWSPIC

[QUOTE=pao4ever;3187822]I followed your instructions but didn’t manage to import any new CM News pictures mate. Any ideas-suggestions about it?[/QUOTE]

The instruction have two sides:
1. Filename convention. follow as I write and put it into [B]EA Sports\FIFA 12\Game\data\ui\artAssets\cmnews[/B] folder

2. Edit CMNews Table in the database. THe table concern are CAREER_NEWSPICWEIGHTS which I believe explanatory.

The table consist of this columns:
|maxvariationspos||maxvariationsstd||maxvariationsneg||crestweight||teamweight||teamid||genericweight|
|    11     ||    13    ||    4    ||    15    ||    75    ||    1    ||    10     |

Examples here are for Arsenals

maxvariationspos = positive attitude pics. Number means 11 variances (or different pictures). Imagine of players celebrates goals and winning.
maxvariationsstd = standard pictures – like fans, dribbling etc. Number means 13 available pictures.
maxvariationsneg = negative attitudes pics. Again number means how many pics available. 4 means none. You can put 0 if no negative pictures available for the team. Imagine a situation when the team lost or miss the goal, like heads down. etc.
crestweight = Percentage that the image shown are the team crest. In Arsenals case, 15%
teamweight = Percentage an images of variations of pics (positive, standard and negative) shown in the calendar/progress windows. In this case 75%.
teamid = self-explanatory
genericweight = Percentage a standard image of FIFA12 shown. In this case 10%.

Overall, it have to be 100%: 15% + 75% + 10% = 100%.

NOTES: Regardless of the setting above. You team may have to ‘fight’ for valuable display with other major team in WORLD NEWS. So it is likely that you may see most variances of your additional team news pic in CLUB NEWS instead.

About these ads
 

18 responses to “HELPING HANDS FOR FIFA 12 LIGA MALAYSIA PATCH SEASON 2012 NEEDED

  1. Muhd Fadlan Badaruddin

    December 18, 2011 at 1:29 PM

    Liga Super Malaysia team list 2012

    for selangor team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Selangor_FA
    for kedah team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Kedah_FA
    for perak team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Perak_FA
    for pahang team squad:http://en.wikipedia.org/wiki/Pahang_FA
    for terengganu team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Terengganu_FA
    for Kelantan team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Kelantan_FA
    for johor fc team squadr:http://en.wikipedia.org/wiki/Johor_FC
    for negeri sembilan team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Negeri_Sembilan_FA
    for T-Team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/PBDKT_T-Team_FC
    for Sabah team squad :http://en.wikipedia.org/wiki/Sabah_FA
    for felda united team squad : http://en.wikipedia.org/wiki/Felda_United_FC
    for kuala lumpur team squad : http://en.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur_FA
    for Singapore LIONSXII team squad : http://en.wikipedia.org/wiki/Singapore_LIONSXII
    for PKNS FC team squad : http://en.wikipedia.org/wiki/PKNS_FC
    for Sarawak team squad : http://en.wikipedia.org/wiki/Sarawak_FA

     
  2. mslpatcher

    December 18, 2011 at 5:55 PM

    Masalahnya dgn senarai dari wiki ialah ketidaktepatan data. Kalau awk perasan MSL4FIFA11 dan MSL4FIFA12 season 2011 tu, ada bbrp kesalahan kpd roster team gara-gara ikut bulat-bulat dari wiki. Kalau ada sumber lain selain wiki, alangkah bagusnya.

     
  3. ganu

    December 18, 2011 at 6:04 PM

    admin.. team terengganu dalam wiki tu semua betol..

     
  4. Muhd Fadlan Badaruddin

    December 19, 2011 at 2:25 PM

    admin..,ni untuk section liga super 2012,nanti admin leh susun awal2 untuk liga super,liage perdana nanti aku cari,liga fam dah jumpe dah

     
  5. Muhd Fadlan Badaruddin

    December 19, 2011 at 2:40 PM

    liga perdana 2012 :

    Pahang FA
    Perlis Fa
    PDRM FA
    Johor FA
    Sime Darby FC
    Universiti Sains Malaysia Staff FC
    Angkatang Tentera Malaysia FA
    Muar Municipal Council FC
    Pos Malaysia FC
    Harimau Muda B
    Negeri Sembilan Betaria FC
    Majlis Bandaraya Johor Bahru

    Liga FAM 2012:

    Melaka FA
    Suruhanjaya Perkhidmatan Awam(SPA) FC
    Universiti Teknologi MARA (UITM) FC
    Melodi Jaya Sports Club
    Pulau Pinang FA
    Shahzan Muda FC
    Kor RAMD FC
    Tentera Darat FC
    TUDM Hornet FC
    Sinar Dimaja Maisara FC
    Rapid KL FC
    Perbadanan Air Pulau Pinang (PBAPP) FC

     
  6. Muhd Fadlan Badaruddin

    December 20, 2011 at 4:34 PM

    one more thing,aku leh tolong ko wat video malaysia super leagua match kat youtube
    hope dpt help ko

     
  7. Khairul Ekey

    December 21, 2011 at 9:49 AM

    Bro , i can help you to make transfer , minifaces and find CM news picture . Add me on facebook . Teach me , im newbie to patching . =)

     
  8. Muhd Fadlan Badaruddin

    December 21, 2011 at 12:00 PM

    http://www.youtube.com/watch?v=N3tzO3fGfXM ,FIFA 12 – Selangor FA VS Manchester United Gameplay Professional, made be me

     
  9. rafney87

    December 31, 2011 at 3:22 PM

    CM news pictures tu, untuk Negeri Sembilan saya boleh tolong. gambar minimum nak berapa? lagi satu, banner perlu ke untuk FIFA 12? kalau perlu, tolong passkan template, saya boleh tolong buatkan untuk Negeri Sembilan dan mungkin beberapa team lain

     
  10. mslpatcher

    January 2, 2012 at 8:50 AM

    Rafney87, gambar terserah pada awak. Tapi sebaiknya ada 3 versi yg jelas. Dalam FIFA 12 gambar gembira (positive attitude), gambar duka/kecewa/marah (negative attitude), dan gambar biasa (standard/general attitude).

    Awk ambik contoh kelantan atau sabah yg aku telah buat, terdapat 3 varias tersebut mengikut mood team. Sebaiknya utk negative atau positive attitude, fokus kpd player kat padang. Cam player kena kad merah, itu negative attitude.

    Banner neg sembilan dah sedia ada. Aku pakai je. Awk yg buat ke?, Flag, boleh buat tapi utk liga malaysia, tak keluarpun. Hanya liga dari Eropah spt France dsb (selain England) siap penyokong kibar bendera. So nak buat boleh, tak buat pun tak pe.

    Tambahan : Adboard confirm tak boleh tukar utk setiap team, ia kekal bagi setiap liga dan stadium. Dalam kes MSL, adboard generic. Tapi aku tak akan tukar apa yg aku dah buat. Lebih baik promote projek ni dari promote jenama barang, betul tak.

     
    • rafney87

      January 2, 2012 at 10:42 AM

      gambar rasanya xde masalah, ada banyak kat laptop ni. cuma bahagian duka tu je susah sikit nak cari, mungkin terpaksa guna yang dari 2 season lepas

      ya, banner Negeri Sembilan tu yang saya tolong buatkan untuk FIFA 11. tapi rasanya nak update sebab si kembar tu dah pindah ATM untuk season 2012 nanti. lagipun ingat nak masukkan banner dari Ultras Nogori 9 sekali. untuk team liga-liga bawah pun saya ingat nak buatkan, paling kurang ada logo dan nama team. template untuk banner tu masih sama ke? sebab tengok kat Soccergaming macam dah ada perubahan

      oh ya, boleh tolong ajar cara nak buat minifaces? dah save as dds, tapi bila check balik lain macam jadinya gambar tu

       
      • mslpatcher

        January 3, 2012 at 1:22 AM

        Rafney, tak kisah. Aku pun terpaksa pakai gambar Sabah beberapa tahun lepas. Banner tu dlm FIFA 12 masih guna design sama spt FIFA11. Tapi memang ada org buat design lain, mungkin lebih mudah. FIFA Infinity pun release banner yg ala fifa 10. Personally terserah pada awak, tetapi saya suka fifa 11/12 punya.

        Save DDS dalam DXT5. Pastikan juga ada transparent. Guna PS kan? Kalau dah ada DDS pastikan save as tu dalam format tadi. Mipmaps tak perlu kot. Saiz mesti spt template yg aku sedia. Awk cuma perlu overwrite muka-muka pemain yg awk dah buat ke dalam folder Heads yg betul. Kalau dah siap dan anda puas hati, tolong post kat aku spy boleh include dalam release Februari nanti.

         
  11. rafney87

    January 3, 2012 at 12:48 PM

    ok, terima kasih bro. kalau banner sama dengan FIFA 11, senang la sikit sebab template ada kat laptop ni

    huhu, nasib baik SPM dah habis, jadi ada la masa nak tolong

     
  12. rafney87

    January 6, 2012 at 5:20 PM

    mslpatcher, untuk gambar CM news tu, paling kurang saiz kena berapa? nak check guna File Master, asyik kena ‘unexpected handling bla bla bla’ tu

     
    • mslpatcher

      January 8, 2012 at 12:37 AM

      JGN pakai FileM12 sebab memang tak stabil lagi tools tu. Tapi guna FileM12 untuk VIEW gambar di dalam BIG tu. Saiz gambar adalah ikut saiz yg awak view dari BIG. Saiz gambar CMNEWS mesti 512 X 512 pixels dengan TRANSPARENSI. Tapi gambar di dalam fail DDS tu roughly 350 x 350 pixels.
      Sampel gambar untuk CMNEWS

       
  13. Fitri Roslan

    January 9, 2012 at 1:41 PM

    Im from Malaysia Super League and I can help to give you league and teams logo from premier, super and fam league. I can also provide you with the correct Adboards that been use in Malaysian League this season including the Integriti Logo. Do drop me email at fitri@malaysiansuperleague.com. Regards.

     
  14. rafney87

    January 23, 2012 at 10:51 PM

    mslpatcher, di sini saya sediakan files yang saya dah siapkan dalam usaha membantu buat patch ni. dalam RAR file ni ada :
    - banners (8 team)
    - CMNews pics (NS only)
    - 3 jersi NS
    - minifaces (109 pemain)
    - NS mp3 chants
    - NS squad excel file

    link : http://www.gamefront.com/files/21219887/for+mslpatcher.rar

     
  15. mslpatcher

    February 10, 2012 at 7:19 PM

    Kits considered all done. Angelvsevil has done it again. All teams in SUper League and Premier League has current kits for season 2012.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: