RSS

AFF Suzuki Cup for FIFA 10 game

10 Dec

[ Download link : Medifire.com – 1_MSLPatcher_AFFSuzukiCup_FIFA10PC_pub1.zip ]

NOTICE -06/01/2010 – I halted the download link for the time being. I have rectify the problem with this patch related to double kits of original NT. turns out, some NT’s kit also installed in ZDATA51.BIG, causing the crash. I plan to re-release the patch after able to eliminate the problem. SORRY FOR THE INCONVENIENCE.

QUICK INFO

All eleven national team of ASEAN can be found at INTERNATIONAL. If you play in KICK OFF mode, head to INTERNATIONAL and you will find MALAYSIA, SINGAPORE, INDONESIA, MYANMAR, THAILAND, LAOS, CAMBODIA, VIETNAM, BRUNEI, TIMOR-LESTE AND PHILIPPINES. I try my best to provide latest rosters/line-up for each NT.

Malaysia NT do have latest line-up that plays in Laos SEA Games 2009 plus seniors. I also update Singapore, Indonesia and Thailand. So do other NT but I’m afraid some of it don’t even have full list, hence I just make a few assumption as who play for their respective country.

TOURNAMENT played with this NT of course the AFF SUZUKI CUP. Actually this competition are organized every two years, but in the game, it is to you to play how many time. Enjoy.

Basically in the tournament five countries, Timor-Leste, Brunei DS, Philippines, Laos and Cambodia will play in qualification round, round robin. Top two team will qualified for a group match.

The other automatic seeding team are Malaysia, Singapore, Indonesia, Vietnam, Myanmar and Thailand.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

24 responses to “AFF Suzuki Cup for FIFA 10 game

  1. MaxX The ReD

    December 19, 2009 at 12:38 PM

    bro smp file. tu chants dia ke..or Commentaries??

     
    • mslpatcher

      December 19, 2009 at 6:42 PM

      Untuk AFFSC tu, chants sahaja. actually anthem setiap negara. kan ke nama dia ada aku tuliS chants?

       
  2. izham2

    December 23, 2009 at 11:57 PM

    weyh tolong aku…..
    aku dah install sumer ni…
    team pon dh ada kt kick off kt INTERNATIONAL…
    tpi bila aku crik kt tournament x der….
    knaper….
    please help me………….

     
    • mslpatcher

      December 24, 2009 at 3:08 PM

      Rest of World lah bro

       
  3. Tun Perak

    December 25, 2009 at 6:25 PM

    bro..my problem is now I cannot install all three patches together…If I did that, the game won’t start..
    Situation 1: If I install msl patch first and then aff cup later…the aff cup is only playable in rest of the world..but the countries are not available in international teams.. the aff cup team are only available when i play aff cup..

    Situation 2: If I install Aff cup patch first and then msl later, the game won’t start…

    Situation 3 : If I install all three, the game won’t start…

    I am using Windows 7, cm10 ver 2 (the latest available) and like most of malaysians, a lanun cetak copy of fifa10.

     
  4. Tun Perak

    December 25, 2009 at 6:26 PM

    err sorry bro…situation 1 tadi tu the teams are not available as international or rest of the world..they are available only in tournament mode when I play aff cup.

     
  5. Tun Perak

    December 25, 2009 at 6:39 PM

    bro..my problem is now I cannot play the aff cup teams..I can only play them in tournament mode and only in aff cup cannot pick malaysia to play in other tournament or friendly game..Cannot even choose malaysia as favourite team..but if I install

     
  6. mslpatcher

    December 25, 2009 at 10:25 PM

    Problem tu tak dapat nak elak. National team hanya boleh main kat tournament je – REST OF WORLD.
    Sepatutnya kalau kau install dengan pilih SELECT ALL, semua setting dapat install.

    Ginilah, cuba install guna Creation master 10 Release 1, jangan pakai beta dan jangan pakai release terkini tu. Cuba tengok kalau berjaya.

     
  7. Tun Perak

    December 26, 2009 at 11:02 PM

    aku dah try apa yg kau cadangkan..hasilnya..masih hampeh…kalau select all game cannot start..bila click icon fifa 10 dia kluar le razor 1911 tapi game x load…kalau x select all, msl boleh main tapi aff cup ada tapi bila main game crash…

    aku rasa utk fifa10 aku install aff cp je la…msl aku main kat fifa09…nyesal plak gi delete dulu…bila dah puas main aff cup dan bila patch ,msl dah update feb. nanti aku delete le aff dan main msl balik…

    tapi yg peliknya..bila install guna cm10 beta…game semua ok…cuma jersey je x compatible…bila guna cm10 ver 1 or 2 itu le masaalahnye…mungkin windows 7 kot…pasal dlm crack file dia kata click “run me first” dlm startup sblm main tapi dlm windows 7 takde plak benda alah tu…

     
  8. mslpatcher

    December 27, 2009 at 2:18 PM

    No wonderlah. Kau pakai Win7 sapa suruh. Kitaorang ni buat patch guna winxp. Kau mesti pakai nvidia ni. kau baca kat soccergaming.com forum ada orang cerita pasal masalah driver nvidia. Juga masalah install cm10 rel2. Juga check kau punya directX. Kau install FIFA kat mana? Program Data ka? Aku ni kalau pakai Vistapun, aku akan install semua game dalam folder lain, C:\GAMES\ senang nak urus, tak ada block oleh UAC (vista/W7 ada ni)

    Last try, kau install ikut susunan patch aku, SEMUA SEKALI, termasuk S-League dan your players. Clean My document kau, buang semua termasuk profile. sebelum tu clean up fifa 10 folder kau, buang zdata51.big, buang semua patch grafik yang ada dulu. Aku buat tanpa patch tambahan. Aku dah try kat PC satu aku lagi, dan semua instalasi okay.

    Tapi aku saspek CM10 punya problem ni, belum serasi ngan Win7. Sapa suruh. heheheh. Gurau ya.
    Razor1911 tu apa?

     
  9. Tun Perak

    December 27, 2009 at 5:40 PM

    itu lee…kalau guna win7 beli lak DVD game Fifa10 lanun punya…sebelum load game dia akan kluar razor 1911…aku install fifa10 dlm drive D:// bukan drive C….DAN TEPAT SEKALI…..AKU GUNA NVIDIA….masa tukar ke Win7 driver Nvidia aku x compatible dgn Win7…jadi aku donlod driver dr internet…

    aku pun rasa cm10 punya hal..sebab masa buat dgn cm10 beta boleh..cuma jersey x xompatible….apakah Rinaldo akan buat cm10 tu compatible ngan win7? Nanti aku try install kat laptop adik aku yg guna win7 tapi x guna nvidia…

     
  10. mslpatcher

    December 28, 2009 at 9:23 AM

    Tak taulah Tun. Aku ada baca kat SC forum, kau kena reinstall nvidia kau ngan versi lama. Cari kat soccergaming.com forum. Kau ada pakai KMS10 tak? Kalau kau nak berjaya gak, kau cuba download outsider armband patch tools dan install. CM10 rel1 dan seterusnya ni, Rinaldo dah ubahsuai fail FSH untuk jersi. Diorang tambah armband grafik. Jadi kebetulannya masa aku continue edit tu, terupdatelah ngan FSH style baru. Aku pun ada problem masa mula test KMS Beta1, tapi bila install armband patch (ada kat thread di forum SC, cari), tiba-tiba aku dapat main FIFA10 terus. Tak ke pelik. Sebelum kau buang game kau ke PC kau ke, apa kata try dulu install armband patch tu.

    Kalau gagal gak, maka selamat jalanlah AFF Suzuki cup dan MSLPL4FIFA10 untuk kau.

    Note : Sebab tu aku ni, kalau PC untuk main game, aku biar je XP, Vista pun hanya di laptop aku dualboot ngan XP supaya hidup senang. Kau pun bolehlah belajar dualboot, Win7 dan pure WinXP untuk gaming. Cari google, banyak.

     
  11. danny

    January 5, 2010 at 3:27 AM

    bro, sy pnye dapat main tapi jersey tulis ‘texture’. merah hijau sume club. mcm mane nak repair ni? please tlg.

     
    • mslpatcher

      January 5, 2010 at 9:35 PM

      problem tu ada kaitan dengan kehilangan jersi dia. Cuba open Cm10 dan refresh BIG dan BH. Ada kat option.

       
  12. izham2

    January 13, 2010 at 8:02 PM

    bro, cpat la bagi link download tu….
    aku cuma leh download malaysia league je dh main dh pon cpat la bgi download link tuk aff suzuki cup 10 tu …………..

     
    • mslpatcher

      January 16, 2010 at 8:20 AM

      I try my best.

       
  13. danny

    January 17, 2010 at 10:55 AM

    klu pakai window xp leh main manager? aku pakai 7 xleh. main friendly leh

     
    • mslpatcher

      January 22, 2010 at 9:41 PM

      Win 7 ada problem main gamelah. CM10 lagilah problem installation. Rinaldo belum release version yang compatible ngan Win7. Maklumlah ini kerja free, maka tak lelah nak paksa dia mesti buat. Setakat ni, kebanyakan orang yang problem mesti kaitan ngan Win7. Aku tak taulah apa nak kata. Ada orang ngadu main FIFA10 unpatch (masih dara lagi) juga boleh crash dalam windows7. tak tau apasal.

       
  14. Shafiq58

    September 25, 2010 at 9:01 PM

    Aq pkai win7 ultimate. D Nvidia. Ok jep. Ley imp0rt msl ngn s-league g. Aq men t0rnment p0n ok jep. N t0k pgtauan k0rg aq pkai cm10 3rd release.

     
  15. Christopher

    September 27, 2010 at 5:54 PM

    this download link is expired or error. can you gimme the new one

     
  16. sub58

    October 3, 2010 at 6:22 PM

    bro,, bler nk release bro.. Da x sb0r ni.

     
  17. chuk9mania

    November 28, 2010 at 10:06 PM

    you may convert my patch of Indoensian league.
    how can i send it to your e-mail. can you reply me?

     
  18. sharif

    February 22, 2012 at 1:34 AM

    salam bro..ader link lagi dak…

     
    • mslpatcher

      February 22, 2012 at 8:41 PM

      Tak lagi. Absolete dah.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: